Зная, че се плаща МРЗ. А друго незная - как се назначават и т.н. Затова питам дали е грешно това че са на постоянен договор? Така са назначени в общината, така ни нареждат да се направи.
№ 92-1027 от 15.01.2007 г. относно трудовия договор, сключен по реда на ПМС № 66 от 1996 г. за кадрово осигуряване на някои дейности в бюджетните организации
МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА
чл. 68 - 69,
чл. 325,
§ 1 КТ,
чл. 1 ПМС № 66 от 1996 г.
Съгласно чл. 1, ал. 1 от ПМС № 66 от 1996 г. за кадрово осигуряване на някои дейности в бюджетните организации в тях могат да се назначават лица по трудов договор за извършване на работи, необходими за съответната организация, извън утвърдената численост на персонала.
Както е видно, в разпоредбата не се съдържат ограничения относно срока на трудовия договор, който се сключва с работниците или служителите. Трудовият договор може да бъде сключен както за неопределено време, така и като срочен трудов договор.
Допитахме се до "по-знаещи", можело постоянен договор по 66 ПМС....
Много благодаря! Би ли ми казала каква точно е процедурата? На нас ни нареждат да се направи това и това и вече се объркваме тотално. Доста неприятно.
Имам следното питане.Имаме работник, койте беше на 66 ПМС на срочен договор. Прекратихме срочния и пуснахме безсрочен трудов договор. Но сега се налага да бъде съкратен. Искам да знам има ли някакъв проблем в това, което се налага да се направи?
Здравейте! Имам отново питане, много ми помагате! :hi:
Имаме работник по 66 ПМС, на който пуснах ДС от 03.01.2012 г. на срочен договор.Сега шефа иска да го пусна на постоянен ТД. Има ли някаква пречка да го направя? И как да го направя? С нов ТД ли, прекратяване на стария? Отново благодаря!
Здравейте! Имаме работник, който излезе в платен отпуск. След два дни излезе в болничен. Трябва ли да подава писмена молба за прекъсване на отпуска или автоматично се прекъсва? Благодаря!
Имам следният въпрос - на работник се променя длъжността, как да подам уведомление в НАП? Пробвам с електронен подпис чрез интернет, но в самата програма ми пише, че има грешка....
По кой член се праназначава служител? В същата месторабота, но на друга длъжност и с по-висока заплата?
Здравейте! Искам да попитам има ли промяна в 66 ПМС, понеже отсъствах от работа над 2 години и незная. Имам работник, който е на 66 ПМС до 31.12.2011 г по чл.68,ал1,т1. Как следва да постъпя? С ДС ли или нов ТД? Ако остане на постоянен ТД как да подам уведомление? Посъветвайте ме.
Когато ти нареждат какво да правиш, го вършиш, нали? Искам да е по най-добрият начин, затова ви питам. Аз съм само служител и нищо повече :-*
Отново благодаря. А грешка ли е, ако е написано?
Благодаря за отговорите. Писах днешна дата, считано от 22.12.2011г., основание чл.328,ал.1,т.10а, във връзка с Предизвестие №.....
Правилно ли е така?
Много благодаря! А може ли да е с дата 20.11.2011г., считано от 22.12.2011г.?
Здравейте! Имам следният въпрос - трябва да прекратя ТД на работник, който е пенсионер. Връчено му е предизвестие с дата 21.11.11 г. по чл.328, ал.1, т.10 а. Считано от коя дата трябва да е заповедта?
Благодаря за отговорите. Това означава, че отпуска от 2009 г. не е задължително да се ползва до края на 2012 г. Нали правилно ви разбирам?
Здравейте! Искам да попитам какво се случва с останалите платени отпуски преди 01.01.2010 г.? Законово установено ли е някъде? Имат ли срок на погасяване и давност?
Прочетох в примерните графици, дадени тук, "Брой работни дни от неизползвания до  01.01.2010 г. платен отпуск, който ще се ползва през 2012 г." По желание на работника ли е това? Трябва ли да се пише колко точно са дните, или само тези, който ще се ползват?
Благодаря! А трябва ли да се описват производтвените причини?
Здравейте! ::) Искам да ви попитам каква е процедурата по прехвърляне на отпуск за 2012 г? Молба ли се подава? Отказ от работодателя или .... какво?
Извинявам се много, но съм нова на длъжността. Може ли да ми обясните как точно да попълня графика? Ако се наложат промени, в смисъл подала съм дата през април, а работника промени датата през друг месец какво се прави?